ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης γεννήθηκαν το φθινόπωρο του 2012 έπειτα από την ανάγκη θεραπευόμενων και θεραπευτών του 18 Άνω να αντισταθούν και να δράσουν συλλογικά στην Ελλάδα της κρίσης.

Η πρώτη παρουσία της ομάδας δράσεων ήταν στην Κοινωνική Επανένταξη του 18 Άνω όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι και συλλογική κουζίνα. Ήταν μια πρώτη δοκιμή του εγχειρήματός μας πριν βγούμε στις γειτονιές της Αθήνας.

Έπειτα οργανώσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012 ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι, συλλογική κουζίνα με μουσική στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα κοντά στο μετρό Συγγρού Φιξ με τη συμπαράσταση λαϊκών συνελεύσεων της περιοχής και πολλές συλλογικότητες.

Στις 23/2/13 στην πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια συνεργαστήκαμε με τη συλλογικότητα «Μπερντές» και συνδιοργανώσαμε ανταλλακτικό –χαριστικό παζάρι ,φάγαμε συλλογικά και άρχισε το ταξίδι της εξωστρέφειάς μας…

Στις 16/3/13 μαζί με τον “Κοινωνικό χώρο για την υγεία” της Λαϊκής Συνέλευσης Πετραλώνων-Θησείου– Κουκακίου οργανώσαμε ανταλλακτικό παζάρι, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά , μικροφωνική στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κ. Πετράλωνα, ενώ ακολούθησε εκδήλωση συζήτηση με θέμα : «Κρίση, εξαρτήσεις, αποκλεισμοί και συλλογικές αντιστάσεις» στο θέατρο Αλκμήνη.

Στις 20/4 στο Άλσος Παγκρατίου ακολούθησε ένα ακόμη παζάρι ,τουρνουά μπάσκετ και συλλογικό φαγητό αυτή τη φορά μαζί με τη Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου.

Η ομάδα δράσεων 18 Άνω συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση. Μέλη της συμμετέχουν και παρίστανται σε συνελεύσεις συλλογικοτήτων με στόχο τη συνδιοργάνωση της κάθε δράσης.

Στόχος μας είναι μέσω των συλλογικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης 18 Άνω να δημιουργούμε σχέσεις που βασίζονται στην αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την ισοτιμία, την επικοινωνία και να αντισταθούμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό και την αποξένωση.