ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 ΑΝΩ

Χωρίς εκπαιδευτικούς το σχολείο του 18 Άνω

Χωρίς εκπαιδευτικούς το σχολείο του 18 Άνω

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Οκτώβριος 20th, 2014

0 Comments

Χωρίς εκπαιδευτικούς έχει μείνει το σχολείο του 18Άνω καθώς το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα οι μαθητές – θεραπευόμενοι να καταγγέλλουν ότι χάνουν την δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται. Με ανοιχτή επιστολή που στέλνουν προς όλα τα κόμματα αλλά και τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και Μάκη Βορίδη αντίστοιχα, ζητούν την άμεση στελέχωση του σχολείου καθώς όπως τονίζουν η προέκταση της θεραπείας τους συνδέεται άρρηκτα με την συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς.

Ολόκληρη η επιστολή:

Ανοικτή επιστολή

Προς:

Κόμματα και αρχηγούς κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελιά, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι,
κ.κ υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Αξιότιμοι κύριοι και κύριες,

Το σχολείο μας, το σχολείο του 18 Άνω βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτικούς αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου παιδείας παρόλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του 14.

Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης αφού και τις 2 προηγούμενες χρονιές το υπουργείο παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παρόλο που από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου όχι μόνο σαν μια δεύτερη ευκαιρία μετά από την μακρά περίοδο αυτοκαταστροφής μας αλλά και σαν συνέχεια και προέκταση της θεραπείας μας. Αυτό προϋποθέτει την άρρηκτη συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή από τη στιγμή που το υπουργείο παιδείας δεν τηρεί την συμφωνία.

Γι αυτό διεκδικούμε και απαιτούμε την τήρηση του νόμου από την πλευρά του υπουργείου παιδείας για την ουσιαστική λειτουργία του σχολείου στο 18 Άνω. Εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις με όλες μας τις δυνάμεις. Ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο από την πλευρά της κοινωνίας και της πολιτείας γιατί μέσα σε αυτή την πορεία αυτό που αδιαμφισβήτητα έχουμε καταλάβει είναι ότι δεν είμαστε μόνοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας θέλουμε κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας

Με εκτίμηση
Οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στην Μόναδα Απεξάρτησης 18 Άνω, ΨΝΑ

 

Source : http://www.tvxs.gr/news/ellada/xoris-ekpaideytikoys-exei-meinei-sxoleio-toy-18ano

Απάντηση