ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 ΑΝΩ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Σεπτέμβριος 25th, 2018

0 Comments

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

 ***

 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ένα αποτρόπαιο έγκλημα συντελέστηκε στις 21/9/2018 στο κέντρο της Αθήνας. Ένας νέος άνθρωπος, ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο τρόπο στο κοσμηματοπωλείο όπου είχε μπει.

Το λιντσάρισμά του από τους ‘’νοικοκυραίους’’ ήταν μέχρι θανάτου. Οι εικόνες στο σχετικό video είναι ανατριχιαστικές. Στο νοσοκομείο που τον οδήγησαν οι αστυνομικοί δεμένο με χειροπέδες διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το κίνητρο της φρικιαστικής αυτής δολοφονίας πρέπει να αναζητηθεί βασικά στο ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο των δολοφόνων αλλά ολόκληρου του σάπιου, καπιταλιστικού συστήματος και της ιδεολογίας του απέναντι στο διαφορετικό, σε ότι κλονίζει τα κοινωνικά στερεότυπα της κανονικότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση ως μια πράξη αυτοδικίας απέναντι σε ‘’τοξικομανή που μπήκε να κλέψει’’.! Ο φόνος επιχειρείται να συγκαλυφθεί με μια εκστρατεία υστερίας και ομοφοβίας κατά των εχθρών της ιδιοκτησίας και της έννομης τάξης .

Το Σωματείο Υποστήριξης του Έργου του 18ΑΝΩ και οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταδικάζουμε αυτό το έγκλημα ρατσιστικών μίσους και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Κανείς πια δεν μπορεί να θεωρεί ότι ο ρατσισμός σε όλες τις μορφές του δεν τον αφορά. Η κοινωνική απάθεια είναι το φυτώριο του κοινωνικού δαρβινισμού, που γίνεται όπλο στα χέρια της βιοεξουσίας και της θανατοπολιτικής.

 Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στα κρούσματα κοινωνικών κανιβαλισμών που πολλαπλασιάζονται. Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο Δράσης ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό, ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό, ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν να εξολοθρεύσουν το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/09/2018 ΠΟΥ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ. ΩΡΑ 9πμ, ΚΤΙΡΙΟ 9.

Για το Σωματείο Υποστήριξης του 18ΑΝΩ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ ΑΘΗΝΑ 24/09/2018

Comments are closed.