ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 ΑΝΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Δεκέμβριος 16th, 2014

0 Comments

Αύριο ημέρα Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, και ώρα 9 το πρωί,  ο Βαγγέλης Σακκάς  θα αντιμετωπίσει το τρίτο και αισίως το τελευταίο Εφετείο που θα κρίνει και την οριστική αποφυλάκιση του. Ο Βαγγέλης είναι θεραπευόμενος της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ από το 2009  Από  τον Αύγουστο του 2012  είναι κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας .

Μια έκκληση βοήθειας, μια έκκληση για διεκδίκηση για ζωή έρχεται να μας θυμίσει ότι ο αγώνας ενός ανθρώπου δεν σταματάει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τον Αύγουστο του 2012, η πορεία του Βαγγέλη Σακκά διακόπηκε στην πιο κρίσιμη καμπή της. Αυτής της ολοκλήρωσης της απεξάρτησής του. Η πρόοδος του Βαγγέλη μέσα στο πρόγραμμα υπήρξε παραδειγματική. Σε αυτήν την ανοδική πορεία της ζωής του και ουσιαστικά της ίδιας της διεκδίκησης της «καθαρής» ζωής  έρχεται η σύλληψη του και η κράτηση του. Όχι από αμέλεια του ιδίου ή του Πλαισίου. Οι κλήσεις για τα Πρωτόδικα Δικαστήρια σταλθήκαν σε προηγούμενη διεύθυνση κατοικίας και όχι στο ξενώνα ή στο πρόγραμμα, που εξ’ άλλου αποστέλλονταν βεβαιώσεις για το ‘Παρών’ ανά δύο εβδομάδες, όσο ο Σακκάς ήταν στη «κλειστή» φάση και μετά είχε μεταφερθεί στο Αστυνομικό τμήμα που υπαγόταν ο Ξενώνας.

Η άγνοια του ιδίου και του πλαισίου οδήγησε σε καταδίκες «ερήμην».

Η Ομάδα Συλλογικών Δράσεων του 18 ΑΝΩ κάνει έκκληση για την κατανόησή σας, την αλληλεγγύη σας, την αρωγή σας και την οικονομική ενίσχυση στην διεκδίκηση ενός Ανθρώπου να επιστρέψει στην Ζωή. Τα χρήματα αυτά (1,700€) είναι απαραίτητα για να καλύψουν το παράβολο του Εφετείου, που χωρίς αυτό δεν θα είναι δυνατή η παρουσία του δικηγόρου. Ο Βαγγέλης δεν έχει κανέναν στο κόσμο παρά το 18ΑΝΩ. Οικογένεια δεν υπάρχει, ούτε συγγενικό ή κοινωνικό πλαίσιο.

Το 18ΑΝΩ είναι για τον Βαγγέλη το μόνο περιβάλλον που νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

 

Ο αριθμός λογαριασμού: ALPHA BANK 110-00-2310056445

IBAN: GR70 0140 1100 11000 0231 0056 445,

 

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την ανθρωπιά σας, ελπίζοντας ότι θα είσαστε πάντα δίπλα μας στους αγώνες που δίνουμε.

 

Η Ομάδα Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18ΑΝΩ

Απάντηση