ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 ΑΝΩ

Ατζέντα Χ.Α. και στην Υγεία ~ “Ξένιος Δίας” και στα νοσοκομεία

Ατζέντα Χ.Α. και στην Υγεία ~ “Ξένιος Δίας” και στα νοσοκομεία

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Αύγουστος 19th, 2013

0 Comments

Το έγγραφο, που δημοσιεύει το Left, στάλθηκε στις 16 Αυγούστου από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αρχικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες και από εκεί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Μέσω αυτού ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2013.

Ειδικότερα το υπουργείο υγείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Αυγούστου ζητά «αριθμό εξετασθέντων, παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση στα εξωτερικά ιατρεία. Αριθμό νοσηλευθέντων, παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση. Κύριες εθνικότητες (κατά δήλωσή τους). Βασικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν οι ανωτέρω. Μέσος όρος ημερών νοσηλείας αυτών. Συνολικό κόστος εξετάσεων και νοσηλείας αυτών».

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται επίσης πως τα στοιχεία ζητούνται «στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για τον οικονομικό σχεδιασμό και το κόστος υγείας των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση».

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABksenios-dias%C2%BB-kai-sto-xoro-tis-ygeias

 

Απάντηση