ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18 ΑΝΩ

Απαράδεκτη  η απάντηση της ΓΑΔΑ

Απαράδεκτη η απάντηση της ΓΑΔΑ

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 ΑΝΩ

Δεκέμβριος 1st, 2017

0 Comments

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

 Μπόταση 11, Εξάρχεια

Αθήνα 29.11.2017

Προς
Τη Γενική Διεύθυνση ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Δ.Ε.
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 173 Τ.Κ. 115.22

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 18/10/2017 επιστολή σας

Το Δ.Σ. του Σωματείου Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού έργου του 18 ΑΝΩ θεωρεί απαράδεκτη την απάντηση της ΓΑΔΑ όχι μόνο γιατί θέτει την καταγγελία μας στο αρχείο, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες των συγκεκριμένων αστυνομικών, που επιχείρησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 να τρομοκρατήσουν τους θεραπευόμενους της Κοινωνικής Επανένταξης του 18ανω, ζητώντας τα στοιχεία και πολλά προσωπικά δεδομένα σε όσους έμπαιναν στο κτήριο της Κοινωνικής Επανένταξης επί της οδού Χανίων 4 στην Κυψέλη αλλά και γιατί θεωρεί ότι η συμπεριφορά αυτών των αστυνομικών οργάνων ήταν « η ενδεδειγμένη».

Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά αυτή θα επαναληφθεί και τα αστυνομικά όργανα θα συνεχίσουν να τρομοκρατούν τα μέλη του 18ανω με την επιβράβευση μάλιστα των ανωτέρων τους.

Σε μια εποχή αύξησης της διάδοσης των ψυχοδραστικών ουσιών και των εξαρτήσεων, που η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει διαμορφώνοντας όρους προσέλκυσης των εξαρτημένων στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, η στάση της αστυνομίας έρχεται να ακυρώσει αυτόν τον στόχο, γιατί αποτρέπει ουσιαστικά τα εξαρτημένα άτομα που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες να πλησιάσουν τα θεραπευτικά προγράμματα.

Το κόστος τέτοιων ενεργειών σε ανθρώπινες ζωές μπορεί να είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και θα υπερασπίσουμε με όλους τους τρόπους το δικαίωμα όλων στην απεξάρτηση.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού έργου του 18 ΑΝΩ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29.11.2017

Comments are closed.